text
0

Winkelwagen

Veelgestelde vragen

Is de prijs van een tent inclusief opbouwen en afbreken?
Nee, de prijzen op onze website zijn de huurprijzen voor de tenten. Uiteraard kunnen wij tenten voor u opbouwen en afbreken. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de locatie waar een tent opgebouwd wordt en of u bijvoorbeeld meehelpt met de opbouw en afbouw de tent(en).
Kunnen wij een tent ook zelf opbouwen en afbreken?
Ja, maar niet alle tenten. Bepaalde tenten worden enkel door onze tentenbouwers opgebouwd. Wel kunt u hierbij helpen om kosten te besparen. De tenten hieronder mogen door uzelf opgebouwd worden, u vindt op onze website bij de tenten een duidelijke opbouwbeschrijving. Deze leveren wij ook bij de tent.
- Vouwtenten
- Alutenten 5 meter breed
Kunnen tenten aan elkaar gekoppeld worden?
Ja, maar niet alle tenten. Pagodetenten en alutenten zijn ideale tenten om te koppelen. Deze kunnen aan elkaar, maar ook onderling wind- en waterdicht gekoppeld worden.
Vouwtenten kunnen ook wind- en waterdicht aan elkaar gekoppeld worden en een pagodetent kan ook als ingang aan een spantent gekoppeld worden.
Worden de tenten compleet inclusief zijwanden geleverd?
Alle tenten, behalve de stretchtenten, zijn voorzien van zijwanden. Deze worden altijd standaard bij de tenten geleverd.
Kunnen de zijwanden ook uit de tent gehaald worden?
Ja, alle tenten kunnen met, of zonder zijwanden gebruikt worden. Bij elke tent is het vrij gemakkelijk om de zijwanden uit de tent te halen, bij bijvoorbeeld stralend weer. Ook het plaatsen van zijwanden is bij alle tenten eenvoudig, mocht het plotseling slecht weer worden.
Hebben jullie een ruime voorraad tenten?
Ja, wij hebben een ruime voorraad aan tenten, onze voorraad bestaat uit.
- Aluhallen
- Spantenten
- Stretchtenten
- Vouwtenten
- Pagodetenten 
Zijn jullie tenten voorzien van certificaten en tentboeken?
Al onze tenten zijn gemaakt van brandvertragend tentdoek, hiervan hebben wij bij elke tent een certificaat. Ook wordt er bij bepaalde tenten bij een vergunningsaanvraag gevraagd naar een tentboek. Bij tenten waar een tentboek verplicht is kunnen wij deze aanleveren.
Hoe kan ik bepalen welk formaat tent ik nodig heb?
We begrijpen deze vraag, dit is natuurlijk in elke situatie weer anders. Wij raden aan om een tent-offerte aan te vragen via ons tent-offerte aanvraagformulier. Vul hier zoveel mogelijk gegevens in en wij maken vrijblijvend een voorstel.

Zelf uitrekenen?
Om de benodigde ruimte te bepalen voor je gasten in een tent kun je het beste rekening houden met de vrije ruimte waar gasten kunnen komen. Ga dus uit van een oppervlakte zonder bar, buffet of bijvoorbeeld een podium (ook ruimte naast het podium).
- Alle gasten staand, bij een concert: 2 - 3 pers. per m2. (volgens de wet max. 4 pers. per m2).
- Alle gasten staand, bij een staande receptie met statafels: ca. 1,5 pers. per m2.
- Gasten staand en zittend, zoals bij een bruiloft of tuinfeest: ca. 1 - 1,5 pers. per m2. 
- Alle gasten zittend, bij een theatervoorstelling: 1,5 - 2 pers. per m2.
- Alle gasten zittend, bij een diner: ca. 0,75 pers. per m2.
Komen jullie ook langs op locatie om te kijken of een tent past?
Heeft u een tent gereserveerd en twijfelt u of de tent echt wel past op uw locatie, dan kunnen we overleggen of het mogelijk is om bij u langs te komen om samen met u de tent in te meten.
Hoe ver van tevoren moet ik reserveren?
Deze vraag krijgen wij vaker, het is lastig om hier een duidelijk antwoord op te geven. De mogelijkheid om een tent te kunnen huren is afhankelijk van de beschikbaarheid, sommige tenten zijn in drukke weken al een half jaar van tevoren verhuurd. 
Ik wil mijn reservering annuleren, wat zijn de gevolgen?
Wanneer u materialen bij ons reserveert, dan ligt de huurafspraak vast.
Mocht u om wat voor reden dan ook uw reservering willen annuleren worden er annuleringskosten in rekening gebracht. U vindt hier meer informatie over in onze algemene voorwaarden.
Hoeveel BTW wordt er berekend over huur van materialen?
Alle bedragen op onze website zijn exclusief BTW. Het BTW-tarief op al onze producten en diensten is 21%.
Kan ik een tent ook voor 1 dag huren?
Het huren van een tent voor 1 dag is uiteraard geen probleem. De 'vanaf-prijs' voor het huren van een tent staat op onze website vermeldt als weekendprijs. Dit is dan ook de huurprijs voor 1 dag.
Wat kost het huren voor meerdere dagen of langere periode?
Voor tenten hebben wij standaard een weekendprijs en weekprijs. Het huren voor een langere periode kan uiteraard ook en komt ook veel voor. Hiervoor maken wij een prijs op maat. 
Voor alle overige materialen geldt dat de prijzen op de website dagprijzen zijn. Elke extra huurdagen kosten 25% per dag extra (extra huurdagen zijn dagen wanneer de materialen ook daadwerkelijke worden gebruikt).
Zijn jullie op zondag ook geopend?
Wij zijn op zondag altijd gesloten. Ook worden er dan geen materialen geleverd/opgehaald of tenten opgebouwd/afgebroken. 
Op de meeste nationale feestdagen zijn wij ook gesloten.
In welke regio bezorgen jullie?
Wij werken door heel Nederland en zelfs in delen van België en Duitsland. Wij zijn gevestigd in Donkerbroek (Friesland), vanaf hier worden de transportkosten per km berekend. Eén tent huren in België is dan ook vaak een te dure optie gebleken, echter komt u ons wel tegen in Limburg, Brabant of België voor een compleet tentenkamp met eet- en slaapplaatsen voor bijvoorbeeld 400 personen.
Mag ik gehuurde spullen ook afhalen?
Ja, natuurlijk. U kunt ook spullen bij ons huren en afhalen in Donkerbroek, u bespaart hiermee natuurlijk de transportkosten. 
Wij spreken met u een dag af wanneer u de spullen komt afhalen en terugbrengen. U kunt dan tijdens onze openingstijden langskomen en wij zorgen dat de spullen klaarstaan en helpen u met inladen.
Kan ik zonder verplichting een offerte aanvragen?
Ja, een offerte aanvragen bij ons is altijd vrijblijvend. Alle informatie hierover vindt u op de offerte pagina.